Follow Karya Ridhya Iman? Terima kasih

Friday, 20 September 2013

Titian Cinta ke Versi Cetak

Alhamdulillah.. 

Akhirnya novel Titian Cinta telah dibuka untuk tempahan di bawah terbitan Idea Kreatif. Boleh dapatkan di kedai Idea Kreatif bermula 28 September 2013. Untuk yang ingin menempah secara online, boleh tempah melalui FB melalui group Cerita Ceriti Ridhya Iman (https://www.facebook.com/groups/219462918207998/) atau website Idea Kreatif (http://ideakreatif.net). Pembelian secara online diberi diskaun RM2 dan kos penghantaran percuma. Pembelian terawal akan mendapat tandatangan dan Postcard Edisi Terhad Titian Cinta sementara stok masih ada.


TITIAN CINTA - Ridhya Iman 
HARGA - RM30 (Semenanjung)/
               RM33 (Sabah/Sarawak)
ISBN - 978-967-11925-4-2
MUKA SURAT - 848


Dulu, dia pernah dihalau bagai kucing kurap oleh suami sendiri. Kini, setelah empat tahun membawa diri di bumi asing, ‘Aisy pulang dengan nekad mahu menuntut janji yang pernah dilafazkan oleh sang suami. Namun, tatkala bertemu, lain pula yang terjadi.

“Tak baik seorang isteri menipu suaminya sendiri. Berdosa..” –Harris

“Minta maaf Encik Umayr Harris Tan Sri Hakim. Saya bukan lagi isteri sesiapa.” –‘Aisy

“Dan untuk pengetahuan Puan Rahadatul ‘Aisy Hilmi, talak berada di tangan suami. Seingat akal abang yang masih waras ini, abang tak pernah ceraikan ‘Aisy.” – Harris

Kepulangan ‘Aisy memang dinanti Harris. Dia ingin menebus khilafnya. Kerana cemburu, dia sanggup menghina isteri sendiri. Kerana gagal mengawal baran, dia tegar menyakiti tubuh isteri dengan tangan sendiri. Kini, dia mahu menebus semuanya.

“Saya tak cukup baik nak maafkan awak, Harris. Kembali hidup dengan awak, that’s the last thing I will do.” – Aisy

Pun begitu, kesungguhan dan kesabaran Harris meladeni setiap onar yang sengaja diciptanya membuatkan tekad ‘Aisy semakin goyah. Penerimaan Harris terhadap kekurangan dirinya buatkan ‘Aisy akur pada jodoh dan ketentuan Ilahi.

Saat bahagia menjelma, mendung datang lagi. Kemunculan Rayyan, lelaki tampan bermata hazel membuatkan Harris dihambat rasa cemburu yang tak bertepi.

Siapakah Rayyan sebenarnya di hati ‘Aisy? Akankah bahagia menjadi milik mereka nanti? Mampukah titian cinta mereka yang sudah retak menanti belah itu dicantum kembali? Atau, mungkinkah Rayyan layak menjadi pengganti?

Poscard Edisi Terhad Titian Cinta untuk pembeli terawal




11 comments:

  1. finally!!alhamdulillah,been waiting for a long time for this story to be published.congrats ridhya,u must be very proud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much for ur support. Don't forget to get one..hehehe..

      Delete
  2. alhamdulillah akhir nya tahniah ridhya.

    ReplyDelete
  3. Ok.... dah oder....dah bayar..... tunggu sampai je .... waaa tak sabar nak baca

    ReplyDelete
  4. harap lps ni TDC plak bakal menyusul..x sabar mnunggu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2 cptlh tdc plak kuar... Aduhhh x leh nk sbr mcm ni

      Delete
  5. Tahniah ridhya iman..
    Akhirnya apa yg ditunggu sudah tiba..
    Pape pn, saya dh baca buku ni..
    Buku ni penuh dgn suspen yg tidak diduga..
    Banyak knowledge dan mutiara kata yang membuatkan saya terfikir-fikir sampai ke hari ini.
    Jikalau markah penuhnya adalah 10.. saya dgn berbesar hati memberikan markah penuh 10/10 utk anda..
    Jangan hanyut dengan pujian saya tapi terus hanyut dgn TDC pula... hehe..
    Tak sabar nak tunggu TDC..

    ReplyDelete
  6. Salam....nak tanya masih boleh lagi ke utk saya dapatkan novel ni...

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda..